Friday, August 9, 2024

Tanker - Tatakoto

Tatakoto (Tanker, Eesti) prk 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang 84 punkti. Untappd liigimääratlus "Barleywine - Other" ja hinnang 4,02

Tootjainfo: "Bourbon BA Black Barleywine
IBU 39"

Kuna olen seda jooki kirjeldanud neli aastat tagasi, siis nüüd tuleb võrdlus. Tumekollast vahtu on tublisti vähem kui toona, kuid püsib sama kaua. Õlle värvus on toonasest mustjaspunasest justkui pooltooni jagu pruunimaks muutunud. Aroom - absoluutselt hurmav, täidlane, ümar ja vaniljene ... kuigi sutike metalsemaks muutunud.

Ka maitse vastab parimatele musta odraveini ootustele oma rösti ja portveinise poole segamisega. Jällegi - veidi rohkem on siia sugenenud metalli, kuid see ei häiri karvavõrdki!

Kui neli aastat tagasi kirjutasin: "ÜBERTASEME RÜÜBE! Väga hea suundumusega kraam, aga alkohol kratsib veel veidi, teatades üsna otsekoheselt: "ära mind veel näpi, las ma küpsen veel vähemalt pool aastakest"", siis nüüd võin öelda, et aeg on teinud parima töö ning nüüd võib hinnangu tõsta tasemele "Mega!"
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment