Monday, August 12, 2024

Kingpin / Freigeist Bierkultur - Geist

Geist (Kingpin / Freigeist Bierkultur, Poola / Saksamaa) prk 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose" ja hinnang 68 punkti. Untappd liigimääratlus "Sour - Traditional Gose" ja hinnang 3,74 punkti.

Tootjainfo: "GEIST is a tart wheat beer with a distinctive but restrained salt and citrusy coriander character. Very refreshing, light, with a dry finish, and bright flavours. GEIST was created in collaboration with Freigeist Bierkultur, a brewery known for reviving many interesting, historical styles of beer."

Keskmist kasvu purk, sildil purjus-lõbus mask :) Ervkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - hämusel kollane. Aroom on hästi värske ja laimine ja kergelt mereõhune.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapu. Keskmaitse - magus-hapukas, kuiv ja mahlane samal ajal, meenutades veini-viinamarju. Lõppmaitse - hapukas ja õõõrnalt soolakas, nüüd teeseene varjundiga. Järelmekk - mõrkjas-hapukas ... ja no võibolla on tõesti selles kuivuses soola dehüdreerivat jälge.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magus-hapukas-soolakas-mõrkjas-hapuka buketiga HEA TASEME rüübe. Kerge ja maitsekas klaasitäis, oma kuivuses isegi nauditav, kuid gosena jääb väheveenvaks
---
veidi saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment