Tuesday, June 11, 2013

Corsendonk Pater


Corsendonk Pater (Brouwerij Corsendonk). pdl 0,33 l. alc 7,5%. liigimääratlus - dubbel.

Tootjainfo: "Ingredients: Caramel, Pilsen and Munich barley malts, and Saaz, Kent and Hallertau hops. Brewed with roasted malt, hence its deep dark reddish colour. It is a mellow, dark, top-fermented beer, refermented and matured in the bottle to obtain a lively, bubbly beer with a rich head" Ülkõrged hinded - 98 ja 90 vastavalt ratebeer ja beeradvocate järgi.


Minimalistliku kloosterliku disainiga. Tumekreemikas vaht täidab alul 90% klaasist ning on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - õrnalt udune punakas-pruun.

Aroom mõjub väga intensiivselt, magusakalt karamelllinnaste ja küpse odrakaraski järgi, millesse on peoga segatud õuna- ja pirnitükke.

Esmamekk mõjub üpris jõuliselt magushapult, segunedes veidi tugevama röstleiva maitsega. Keskmaitse on ülimalt meeldiv, raskepärane ja kodune, nii võiks mekkida jõuka talupoja pidupäevaleib - siin on sissesegatud rikkalikult puuvilja ja peale määritud ohtsalt soojal karaskil sulavat võid. Lõppmaitse kannab endas raskepärased tammiseid noote ja palju kuivanud puuvilju - silme ette tuleb külaturul kuivatatud õune ja ploome ja rosinaid müüv rahulolev pürjel, kes on end turupäeva lõpuks juba üsna ära sättinud. Järelmekk on mõrkjasmagus ja tumedatest puuviljadest pungil - viigimarjad ja datlid ja veel midagi mõnusalt kreemikat.

Keskmisest raskema kehaga, kleepja paletiga, mõrkjas-magusa-hapu oivalise balansiga külluslik dessertõlu. Toiduga oleks seda keeruline paaritada, ehk vaid mõne killu viieaastase juustuga, milles valgukristallid juba üsna tugevaks laagerdunud.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment