Saturday, June 29, 2013

Spontanframboos


IMG 0479 2 200x300 Mikkeller SpontanframboosSpontanframboos (Mikkeller) pdl 0,375 l. alc 7,7% liigimääratlus: puuvilja lambic. 98 punkti ratebeeris ja 90 beeradvocate järgi - ülikõrged hinded!

Tootjainfo: "water, malt, wheat, old hops, raspberry and yeast. Aged in oak barrels"


Mummulin tume kirju silt ja miinimum infot. Suuremulline roosa vaht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - õrnalt udune leegitsevpunane. Aroom - taaskord veidralt laudalõhnane üldtoon, millesse seguneb tume ja raske happeline vaarikalõhn.

Algmekk on keskmise tihedusega ja teravalt happeline. Keskmaitse mõjub samamoodi üliintensiivse toore marjamahla moel, aga siia seguneb ka veidi humalakirbust. Lõppmaitse on supermahlane, nõrguv-sehvtine, karmilt happeline ja jõuline nagu metsvaarikas. Järelmekk jääb tugeva ja sülge nõrguma paneva mahlase jäljega keelekülgedele ja tummiselt tammiselt suulakke.

Keskmisest kergema kehaga, keskmiselt karboniseeritud, hapukas-mõrkja buketiga mahlapomm! Õlu, mis paneb su suu vett jooksma ja midagi pehmet ja magusat kõrvale otsima - noh näiteks kreemjat martsipani-toorjuustuvahtu.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment