Friday, June 21, 2013

Sierra Nevada Pale Ale


Sierra Nevada Pale Ale (Sierra Nevada Brewing Company). pdl 0,33 l. alc 5,6 %. liigimääratlus: hele eil

Tootjainfo: "Pale Ale began as a home brewer’s dream, grew into an icon, and inspired countless brewers to follow a passion of their own. Its unique piney and grapefruit aromas from the use of whole-cone American hops have fascinated beer drinkers for decades and made this beer a classic, yet it remains new, complex and surprising to thousands of beer drinkers every day. It is—as it always has been—all natural, bottle conditioned and refreshingly bold."


Üks nn õllerevolutsiooni algatajatest, Sierra Nevada pruulikoda on üks kõrgelt hinnatud ja tuntud väiketootja. Selle kirjuvõitu roheline silt on aga kindla kvaliteedi tunnus - tema toodangus on alla 80 punktiseid õllesid vähe, see konkreetne jook on aga saanud 96 ratebeeris ja 91 beeradvocate järgi.

Kreemikat karva vaht moodustab nelja sõrme laiuse vahumütsi, mis muutub kiirelt suuremulliseks ja taandub, kuid jätab kenakesi jälgi klaasiseintele. Õlle värvus - klaarilt sügavkuldne. Aroom on kerge ja värske, õrnalt vaigune.

Esmamekk mõjub kergepoolselt ja mõrkjashapult. Keskmaitse muutub kargelt greibiseks ja mahlaseks. Järelmaitse on aga heleda eili kohta otse hunnitult maitseküllane - siin on greipi ja ananassi, mandariini ja veidi männivaiku koos korraliku annuse heledate linnastega. Järelmekk on IPA'liku humalapitseriga, hea vee, tsitruseliste humalate ja ausate linnaste kaunis harmoonia.

Keskmisest kergema kehaga, õrnalt kleepja paletiga, mõrkjas-hapukas-magusa-vürtsika buketiga väga nauditav rüübe. Toiduga paaritamine võib olla keerukas ... võimalik et mingi soolakam sinihallitusjuust sobiks oma intensiivsusega siia kõrvale
-----------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment