Sunday, June 16, 2013

Karum Special Brown

Karum Special Brown (Karum Home Brewery). pdl 0,5 l. alc 5,5 %. liigimääratlus: inglisepärane kange pruun eil.

Tootjainfo: "100% käsitöö. Pruun-kuldne õlu, mis on tehtud parimatest indigrientidest. Elegantne ja harmooniline täiuslikkus erinevate linnaste kooslusest. Koostis: odralinnased (Weyermann), humalad (Fuggles, East Kent Goldings), pärmid pinnakääritusel (London Ale), allikavesi (Dortmund style)" Mida tähendab vee puhul "Dortmund style", jääb Gambrinusele küll mõistatuseks - sellise nimega markeeritakse ühte saksa kehakamat lager-õlle tüüpi ... aga loeme seda väikeseks huumoriks :)

Käsitööõlle kohta üsna kena, kuid ülekuhjatud kujundusega sildike. Õrnalt kollakas vaht moodustab kolme sõrme laiuse kihi, mis muutub küll suuremulliseks, kuid püsib päris korralikult. Õlle värvus - häguselt oranžikaspruun. Aroom - marjaselt hapu ja linnaseline.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja tugevalt magushapukas, kergelt tikriline. Keskmaitses domineerivad mõõdukalt karamelliseeritud linnaste  magus tihkus ja inglise humalate maalähedane rõskus. Lõppmaitse muutub pärmiseks ja sepikuliseks, millesse seguneb rabarberi ja tikri maalähedasi noote. Lõppmekk on alkholisoe, pärmine ja toorevõitu ... jõuliselt linnaseline ja kreegi ning sügisõunte magushapu. Järelmaitse jääb vürtsika õhetusena keelepärale ja koduse marjanapsina kurgulakke, veidi häirima jääb liiga rõske, lausa hallitusesegune mullane kibekas nüanss ... aga see on Kent humalatele omane.

Keskmise kehaga, keskmiselt gaseeritud, hapuk-mõrkjas-magusa buketiga jõuline rüübe. Saunaõlleks liiga tugev, aga toeka prae kõrvale paras mehiseks lauaõlleks. Soovitaks pruulmeistril lasta õllel kauem laagerduda ja mõelda humalsordi vahetamisele ... midagi vürtsikamat sobiks üldist hapukust tasakaalustama.
-----------
pilt isetehtud.

No comments:

Post a Comment