Thursday, June 27, 2013

Spontankriek


Mikkeller Spontankriek photoSpontankriek (Mikkeller) pdl 0,375 l. alc 7,7% liigimääratlus: puuvilja lambic. 92 punkti ratebeeris ja81 beeradvocate järgi - see tõotab head!

Tootjainfo: "water, malt, wheat, old hops, cherry and yeast. Aged in oak barrels."


Punane täpiline-mulliline raskeltloetav silt. Heleroosa vaht täidab 80% kannust, muutudes suuremulliseks, kuid jäädes siiski mõneks ajaks püsima. Õlle värvus - häguselt kirsspunane. Aroom on happeline, kirsine ja omal veidralt meeldival moel ... ee ... lehkav ... märg ja rammus muld, kaua seisma jäänud hein ja tammelauad ... sihuke küüni või lauda taha seisma jäänud ja päikese käes kuumenenud tammevaadi lõhn :)

Esmamekk on kerge ja lausa torkivalt happeline. Keskmaitse on kui metskirsi mahl - oi kui jõuline ja silmi pärani ajav! Lõppmekk taandub mahedamaks, kuid jääb ehtsa, robustse, toore kirsimahla taoliseks, sellele lisandub tummise tammevaadi tuhmtume maik. Järelmekk on väga värske, jõuline ja selga sirgeks ajav ... midagi niiiiiiiiiiiiiiiiiii rämedalt ehtsalt mahlaselt puuviljast pole Gambrinus seni õllemaailmas kohanud!

Keskmisest kergema kehaga, õrnalt kleepjas, superkuiva magushapu buketiga erakordne rüübe! Toidust peaks siia juurde soovitama mingit magusamat ja kreemisemat ... aga miks mitte jäätist!
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment