Monday, August 15, 2016

Grand Imperial Porter


Grand Imperial Porter (Amber, Poola) pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Baltic Porter" ja hinnang 92 punkti.

Tootjainfo: "Strong dark beer of the porter famili, characterised by a full taste and rich aroma. Perfect with gourmet desserts, and especially dark chocolate."

Keskmist kasvu reljeefkirjadega pudel, luksuslikult mõjuv must-kuldne sildikujundus. Kreemikat karva vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib üpris kenasti. Õlle värvus - kirkalt tumepunane, üleküpsenud kirsi karva. 

Aroom on rikkalik ja täidlane, melassi ja maltoosa segune, šokolaadikoogi ja Doomino-küpsise-taoline. Kaljaekstrakt.

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas ... või siis suisa magus. Keskmaitse on magusakas-hapukas, šokolaadi-kakaojäätise-kokteili sarnane, kreemine ja pehme. Lõppmaitses leidub pehmet vaniljebiskviiti, kühvlitäie kakaod ja korvitäie tumedaid rosinaid. Järelmekis segunevad röstpähkel ja melass.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusa buketiga Üsnagi hea taseme rüübe. Einoh, kui võtta jooki kui sellist, siis pole ju midagi ette heita - just selline üks balti porter olema peabki. Kuid tekib tajuhäire: superluks välimus ja sildile kirjutatud "imperial porter" paneb ootama midagi superhead ... aga no samal tasemel balti porterit teeb iga teine suurtootja (kes üleüldse seda stiili viljeleb). RB hinnang on taaskord poolakate patriotismi peegeldus, Eesti suurtootjad saavad samasuguste asjade eest u 60+ punkti.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment