Sunday, August 28, 2016

Meneer de Uil (Clynelish BA)


Meneer de Uil (Clynelish BA) (Uiltje, Holland) pdl 0,33 l. alc 11,3 %vol. Ratbeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "IBU: 80
Malts: Pale, Munich, Cara, Amber, Chocolate and Roasted malt.
Hops: East Kent Golding
Extra: Aged on Clynelish Whisky Casks."

Väike lihtne pudel, hallil sildil valge öökull. Tumepruun sõrmepaksune vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - no siililegi selge et mustmustmust. 

Aroom. Ummmm. Seda nuusutades võib mediteerida, sest mõtted kaovad. Jääb vaid ploomiliköör. Odravein ja ploomiliköör. Õrn suitsuvine heljub selle üle kui suvekuum õhuvine asfaldi kohal.

Esmamekk on raske ja õnnis. Odraveinilik imp.stout :) Magus ja õnnis.

Keskmaitse. Murakaliköör ja rukkileib. Jebendiinus kui hea.

Lõppmaitse. Isver-susver, see mekk muutub järjest meelamalt mahedamaks ja samas soojemaks. Pole tavalist imp-stoudi asfalditunnetust, pigem hea odraveini ja kreegikompoti ja murelilikööri oivaline segu.

Järelmekk. Kreemine munaliköör. Kuidas on võimalik, et impstoudi juures tuleb meelde midagi heledat? See on erakordne tajunihe ja uskumatult meeldiv, mu sõbrad!

GENIAALNE MEGARÜÜBE! Ebatüübiline imperial stout, mis algab nagu asfaldisegu, kuid muutub siis odraveiniks ning lõpuks kreemlikööriks! Fenomenaalne! Pagan ma tahaks nüüd seda viskit, mis sünnitas taolise ebanormaalse muudatuse.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment