Saturday, August 6, 2016

Rocky Balboa

Rocky Balboa (Mürka, Eesti) pdl 0,25 l. alc 8,6 %vol. Liigimääratlus: odravein.

Tootjainfo: "Odralinnased, vesi, Cascade ja Styrangoldings humalad, mandariinikoored ja rosinad, rummis leotatud kadakalaastud."

Pisike pudelike, sildil švipsis muuvistaari välimusega meeskodanik :) Oehhh. Ka see silt saab rikutud, kuna pudelist väljub väiksemat sorti vahuvulkaan. Odraveinil? Mitu päeva toas rahulikult seisnud odraveinil selline ülekarbo??

Klaasis vaht ei püsi hetkegi. Noh ja õlle värvus on ülekarbo tõttu rikutud, mudruselt pruun. Magus veinine aroom levis kohe üle toa, kui jook kandikule välja valgus. Lähemalt nuuskides on lõhn aga väga põnev, mandariin ja kadakas segunevad millekski rosmariinilaadseks.

Esmamekk on raske ja veinine, hapukas-magusakas ja ürdiliköörine. Keskmaitse on kirbevõitu vaigune, teravalt alkoholine (suhteliselt madala taseme juures üllatavalt terav!) Lõppmaitse on meeldivalt maitsetihe, rosmariiniga pikitud viigimarjade ja kuivatatud virsikute taoline. Järelmekk mõrkjas-magus segu kisub juba kuhugi ravimite maailma ... köhasiirupi ja benediktiini vahepeale.

Raske kehaga, metsiku ülekarboga ja kleepja paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga PÕNEV rüübe! Kahju ainult et ülekarbo tulemuse suurel määral tuksi keeras, sooviks väga kunagi sama asja ka nö normaalkujul saada.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment