Thursday, August 4, 2016

Island Jumal


Island Jumal (Tedre, Eesti) pdl 0,25 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: imperial kölsh :) Ehk siis mees hakkas tegema kölshi, aga välja tuli u 2 korda kangem jook.

Tootjainfo: "Linnased: Pilsner, Whet Munich Light, Munich, Crystal. Humalad: Cascade, Saaz, Orissaares kasvanud humal. Pärm: German Ale /Kölsch White Labs 029"

Pisike sale pudel, tumedates toonides silt mõjub kuidagi jõululikult. Helevalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroom on hapukas-magusakas ja veidi vürtsine, meenutades pigem mõnda belgia eili või isegi triplit, aga kindlasti mitte kölschi.

Esmamekk on keskmisest pisut raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, mõnusa vürtsika surinaga ... no tripel mis tripel :) Heleda kommisuhkru maitse otsib aju ka kohe üles kui vaja! Lõppmaitse on magusakas-hapukas, meeldiva mõrkjas-vürtsika tagaplaaniga. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kuivapoolne ja väga kaua keelepära soojendav.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! No kölsch ei pole see kohe mitte :) Meeldivalt maitseküllane tootmisapsakas, mida tuleks kindlasti järele teha. Siia juurde sobiks kenasti mõni rammusam jänesekoivake, mida on mooritud belgia õlles.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment