Wednesday, August 17, 2016

Mosaic Hop Explosion


Mosaic Hop Explosion (Kees, Holland) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Hop: Mosaic. Malt: Pale Ale.
IBU 65"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusslit seekord vikerkaarekirjul taustal. Ervalge sõrmepaksune vahukiht on hõre ja mitte kuigi püsiv ... ja üllatavalt kipub pudelist veidi välja ronima peale testlonksu välja kallamist. Õlle värvus - õrna hõljumiga valkjaskollane. Aroom on mõnusalt vürtsikas - ammu pole Gambrinus nii ehedat humalavürtsi tundnud klaasist hoovamas. Eee ... lausa aniisi-eukalüpti köhakommi meenutab see ninasõõrmeid avav segu!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse muutub ootamatult pehmeks, mango ja meloni seguseks. Lõppmaitses taastub jällegi mõrkjas vürtsikus, seekord väikese hapuka lisatooniga. Järelmekk on klaar, mõrkjas ... ehk isegi lausa kibeka tooniga flirtiv.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga üsna heal tasemel rüübe. Aga vaata IPA ta pole. No ehk session IPA või siis APA? Kuigi humalat on ju siin mehemoodi, kuid suutunne jääb IPA jaoks ikka liiga vesiseks. Ehk siis tasakaalust on see värk veidi väljas.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment