Thursday, February 15, 2018

Evergreen

Evergreen (O/O, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang on 95 punkti!

Tootjainfo: "A juicy IPA with our favourite american hops. Contains malted barley and wheat"

Väike lihtne pudel, sildil okasoksad. Sõrmepaksune valge vaht püsib üsna kenasti ning jätab ka kena vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - piimjaskollane. Aroomis on Mosaic ja Citra segu, mahlane, veidi ammoniaagine, värskelt puruksrudjutud muru taoliselt mõrkjaltt mahlane, kadakane ja vähese mangose noodikesega.

Esmamekk on keskmisest tiba raskema kehaga ja mõrkjas-mahlane. Keskmaitse rostab omavahel kadaka ja meloni ning saab tulemuseks vaiguse ananassi ... ühe väga mõnusa konserv-ananassi! 

Lõppmaitse tiirutab kevadise kärbsena kuskil apelsinikoorte vahel ja mõtleb pomelole, kuid lõpuks maandub ikkagi meretuule käes õõtsuvale männioksale. Järelmaitse tõmbab keelega üle greibi valge sisekoore ja suundub siis kuhugi ürdisemasse kanti, endal kadakaoks hambus ja kumkvaadipalake keele all.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise ning samas supermahlase paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Sigahea, sigamahlane, sigalihtsalt joodav. Ma oleks hea meelega sihuke siga, et jooks selle kõik ise ära ja teistele ei jätaks!
---
pilt isetehtu

No comments:

Post a Comment