Sunday, February 4, 2018

Kommainsus

Kommainsus (MVKodupruul, Eesti) pdl 0,33l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus: Belgian blond'ish

Tootjainfo: "Juhul kui pärast laste väledate näppude eest kommide ära peitmist peaks mälu alt vedama, võib järgmine kord õlut keetes tulla meeldiv üllatus.
Linnased: Extra Pale Ale, Munich I, Biscuit, linnase-ekstrakt, suhkur, kommisuhkur. Humalad: Cascade"

Väike lihtne pudel, omanäoliselt sildil kirjud klaaskommid. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva kuldne. Aroom on NIIIII komm kui üleüldse olla saab :) Vanaema kristallkausitäis barbariss-komme!

Esmamekk on keskmise kehaga ja ... ohhh üllatust ... polegi nii kleepmagus, pigem isegi kuivapoolne ja õrnalt mõrkjaski! Keskmaitse on mõrkjas-magusakas ja ütlemata stiilipuhtalt belgiapärane - kommisuhkur on tunda, kuid täpselt vajamineva tasemega. Lõppmaitses ilmub ka midagi magusat ... ja neid õhkõrnalt küünelakki meenutavaid estreid, mida odavama otsa belglastes kohe kapaga leiab. Järelmekk on vürtsikas ja mõrkjas-magus, veidi alkoholine ja isegi tühjapoolne.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Äraütlemata stiilipuhas belglane, mille lõhn paneb kõrvuni naeratama!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment