Friday, September 14, 2018

Beira, Talvede Valitsejanna


Beira, Talvede Valitsejanna (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 15,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scottish Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Barrel Aged Wee Very Heavy"

Väike lihtne pudel, sildil Suur Sinine võimukas daam. Vähene pruun vahukiht kaon kiirelt kirmeks. Õlle värvus - sügav hõõguvpunane.

Aroom. Sügavik. Endassetõmbav ja mittelahtilaskev sügavik. Guadruple, portvein, vahtrasiirup, lagritsaliköör, viigimarjapovidlo. Pikk mustav koridor, mille krobelisi seinu valgustab vaid väheldane tõrvik su käes.

Esmamekk. Gott. Mein Gott. Rosina-viigimarja nastoika. Koridor tõmbub ahtamaks ja venib pikemaks. See on pikkkkka retke algus.

Keskmaitse. Viigimarjabrändist keedetud marmelaad. Suitsutatud viigimarju ikka on ju olemas? Palun öelge et on! Põrandalauad kigisevad mõtlikult ja miskipärast mitte ühes rütmis sinu sammudega, vaid nagu keegi suur kõnniks su järel selles ahtas koridoris.

Lõppmaitse. Viigimarjatubakas. Kreeka pähklist piibukaha. Kas see ainult tundub, või väändub see kitsaskäik unenäoliselt Möbiuse leheks? Ja kõigi rosinate nimel - sul polegi midagi selle vastu, sest tõrvik su käes on muutunud tumedat valgust kajavaks klaasiks.

Järelmekk. Vaniljes veeretatud kirsisuitsune viigimari. Unenägu koridoris.

MEGA. Miks mitte "intergalaktiline"? Aga lihtsalt ainuke vihje wee heavy kohta oli see supermeeldiv suitsune nüanss. Muidu oleks võinud seda kraami nimetada quad'iks või ka odralikööriks või milleks iganes taoliseks. Nii et ainuke nurinakesekene-küsimusekene on stiilipuhtuse, mitte maitseelamuse osas. Supersuurte ootustega järel-laagerdamise osas ... ehkki nii meeldivat asja on keeruline keldrisse lukustada :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment