Monday, September 3, 2018

Riandertaal

Riandertaal (Häim, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeer ei tunne veel ei tootjat ega toodet

Tootjainfo: "Witbier koriandri ja laimiga
IBU 12"

Väike lihtne pudel, rohelistes toonides sildil ... ennäe ... ongi koriander ja laim :) Erkvalge vaht täidab ligi pool klaasist, kuid kaob siis kiirelt õhukeseks kihiks. Õlle värvus - hämuselt heledapoolne kollane. Aroom on eemalt-tuntavalt pehme ja nisune, lähenedes võtab aga koriandri vaigune toon selle kõik enda alla. Pagan teab mis veidra tajuhäire tõttu tuleb maitsesilma ette aga hoopiski ... vorst! :D

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusaka-mõrkjas. Keskmaitses ... noh keeduvorst noh ... koriandrine keeduvorst! Issver-sussver, miks see aju nüüd siis niimoodi peab tegema :D Vürstikas ja mõnus, aga vorstipildist ma enam lahti ei saa!

Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, ilmselt peab see laimikoor olema, selline õline tilgake mis värske koore pigistamisel välja imbub. Järelmekis võtab mõrkja-magusa põhitooni kõrval sisse kohad nii hapukas-mahlane kui vürtsikas-õline.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud buketiga, magusakas-mõrkjas-vürtika-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Ehk on koriandrit tiba paljuvõitu, kuid meeldivalt maitseküllane tegelane on see igastahes. Tõsi küll, leebema nisuõlle otsijad ehmatab säherdune kulbiga pandud maitserohkus ära, aga see on juba nende viga :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment