Sunday, September 23, 2018

Birk & Grann


Birk & Grann (Okkara, Fääri) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice / Herb / Vegetable" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "One loaf of fresh, pearly beer, a good deal better. Brewed from Voroyskum water, malt, birch and neighbors."

Väike lihtne pudel, omanäolisel sildil kasteoht ja kuusevõrsed. Erkvalge sõmepaksune vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid jääb see-eest tiheda kihina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Õrnalt magusakas aroom meenutab oma vaevutajutava suitsuvinega kuumutatud puitu.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna intensiivselt magusakas. Keskmaitse on magus ja kirkalt vaigune. Lõppmaitse jääb üsna samaseks, lisandub sellesama vaigu hapukamat tahku, pannes suu värskusest õhkama. Järelmekis on taas tunda lõhnast tuttavat kuumenenud vineeri magusat, võbelev-õrnalt suitsust nooti, vaigune tahk omandab nüüd aga mõrkjama ja vürtsika oleku.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Klaaril metsane, puidune, vaigune, karge ja puhas. Klaasike segametsa palun!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment