Sunday, November 4, 2012

Mikkeller Porter


Porter (Mikkeller). pdl 0,5l. alc 8,0%. liigimääratlus: American või Imperial porter.

Lihtne pudel ja tüüpiline mikkeller'lik minimalistlik disain. Väikse kiiksuga ja kõike muud kui tavapärane edvistamine vappide, vilede ja kelladega, mida nii tihti kohtad tavapäraste õllede kujunduses. Tõepoolest, parem pakkuda midagi erilist ja sisukat kui tavaedevat ja sisutut.


Vaht on raske ja tihe, seintele haakuv espressokohvilik kiht. Õlle värvus - täiuslik kosmos, must nagu neegri ninaauk. Lõhnas segunevad neli-viis mõjuvõimast lõhna omavahel, samas siiski mitte üksteist mattes. Tugevalt röstitud, kergelt suitsused linnased annavad nii kohvi kui šokolaadi kõva põhjatooni, sellele lisandub aga happeline marjalõhn ... meenutab kuivatatud jõhvikaid ... ja veel karameljas-lagritsalik magus lõpp.

Maitse kõlab kui tumedate inglite öömuusika, jõuline ja meeldiv, endagakiskuv ja ergutav. Esmamaitse mõjub suitsuselt ja karameljalt, võrreldes tavapärase raske porteriga on siin vähem kohvi ja šokolaadi (ehkki nad on täiesti olemas). Keskmaitses lisandub siia seesama happeline-marjane mekk, mida tundub pea võimatu kirjeldada ... pohlad, jõhvikad, murakad ... kõik see väge täis metsamari. Järelmaitses asub aga domineerima hästibalanseeritud alkohol, mida on keeruline liigitada ... ehk on siin omal kohal kasutada sõna "linnaseliköör"?

Väga jõuline, samas mitte liiga raske kehaga porter. Ta pole nii robustne kui Balti porter ja mitte nii mõrkjas kui tavapärane Ameerika variant ... väga meeldib keskpaik. Väga!
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment