Wednesday, November 21, 2012

Rezeknis Bryuvers nepasterizēts Tumšais


Rezeknis Bryuvers nepasterizēts Tumšais (SIA DFD - Rezeknes Alus). pdl 0,5 l. alc 5,0%. liigimääratlus -see on nüüd keeruline värk. Üks autoriteetsem allikas määratleb ta rubriiki "Zwickel/Keller/Landbier" ehk siis vähelevinud õllederühm, mis mingis mõttes jääb laagri ja eili vahele. Teine aga väidab, et tegemist on lihtsalt tumeda eiliga.

Selle keerukana näiva nime tõlge on tegelikult lihtne: Rezekne pruulikoja pastöriseerimata tume. Pudelist purskumiseks on õlles gaasi enam kui küll, kuid vahu moodustamiseks seda enam ei jagu. Õlle värvus - tumepunakas, oranžikas vasekarva pruun.


Aroom kõditab nina kuidagi veidralt. Gambrinus on seda mõne kellerbieri puhul tundnud, selline maalähedane, et mitte öelda kõdune (levinud lõhn briti humalate puhul). Samas lisandub buketti midagi teravalt magusat, pulgakommilist ... ja ka midagi väga kunstlikku, lausa keemiliselt teravat. Maitse mõttes paigutub õlu tõesti kuhugi dunkeli ja vähekäinud eili vahele.

Kerge kehaga, laagrile iseloomuliku teravuse ja samas ka eililike estritega segunenud arusaamatu rüübe. Sooja ja vürtsika oasalati juurde sobiks see jook küll ... aga üle ühe pudeli vist siiski ei tahaks.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment