
Selle keerukana näiva nime tõlge on tegelikult lihtne: Rezekne pruulikoja pastöriseerimata tume. Pudelist purskumiseks on õlles gaasi enam kui küll, kuid vahu moodustamiseks seda enam ei jagu. Õlle värvus - tumepunakas, oranžikas vasekarva pruun.
Aroom kõditab nina kuidagi veidralt. Gambrinus on seda mõne kellerbieri puhul tundnud, selline maalähedane, et mitte öelda kõdune (levinud lõhn briti humalate puhul). Samas lisandub buketti midagi teravalt magusat, pulgakommilist ... ja ka midagi väga kunstlikku, lausa keemiliselt teravat. Maitse mõttes paigutub õlu tõesti kuhugi dunkeli ja vähekäinud eili vahele.
Kerge kehaga, laagrile iseloomuliku teravuse ja samas ka eililike estritega segunenud arusaamatu rüübe. Sooja ja vürtsika oasalati juurde sobiks see jook küll ... aga üle ühe pudeli vist siiski ei tahaks.
-------
pilt siit
No comments:
Post a Comment