Saturday, November 10, 2012

Port Night

Port Night (Leedu, kahjuks on tootjanimi teadmata). alc 5,2%. liidimääratlus ... dunkel???

Jällegi lahtise õlle letist tulnud väike plastpudelike. Vahtu tekib sõrmejagu, kuid nõrga ja suuremullisena kaob see kiirelt õrnaks kirmeks. Õlle värvus - vaskpunane.

Õlle aroom on väga veider. Viini linnaste ja raske muskuselõhnalise humala koosmõju balansseerib ebameeldivuise piiril ... kõige lähemalt tuleb meelde nö seakartulite keetmise lõhn (kui külmas vees hakatakse keetma koorega kartuleid, mis tihti on ka kergelt käest läinud). Mitmeminutise seismise järel hakkab kuskilt selle pisut skunksliku koorma alt imbuma juba meeldivamaid ja tavapärasemaid õllelõhnu, kuid selleski jääb peale veider kiht suhkrusiirupit.

Maitse mõjub sama veidralt. Algus on kerge ja kirbe, nagu paljudel kiirelt tehtud laagritel (väävliühendid laagripärmist). Keskmaitses aga tuleb kohale ootamatu mõrudus, mis peaks markeerima porterlikku röstlinnast, kuid pigem meenutab kõrbemaläinud suhkrut. Järelmaitses painab keelt plastine ja ja paberine kuiv-mage mõrudus.

Ühesõnaga väga veider kraam, mida Gambrinus kohe mitte ei soovita. Võib küll olla, et vedelik seisis liiga kaua pudelis (rohkem kui lubatud 48 tundi peale villimist), kuid see ei muuda saadud muljet.

No comments:

Post a Comment