Friday, November 23, 2012

Valmiermuiža tumšais


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1y4NMBqSyjQDFYEIKp3YKUA0K8SVp8mTevFOiQPZ94fnASa3jp2Re5DlaSuRjBBiLJrxHz5bXTCDvKnyfxusCwQ4uHAzUmJ9TqY1SHpNc4RGU8DFRgZgTzX1gyC_i7WFdX7ci16H4VmP9/s1600/valmiermuizas-tumsais-alus_01.jpgValmiermuiža tumšais (Valmiermuiža Alus). pdl 0,5 l. alc 5,8%. liigimääratlus - dunkel.

Väga lihtsa, aga samas mõnusa ja mõjuka disainiga toode, mida kaunistab ka sama stiilne kork. Vahtu moodustub kahe sõrme jagu ja see püsib minutikese, vajudes seejärel üsna olematuks. Õlle värv - oranžika helgiga tumevaskne.


Aroom tundub nõrgana, andes aimata keskmise röstiga linnaseid, millele sekundeerib karamell-suhkur. Esmamaitse on korraga magus ja terav (seda tüüpilises laagerlikus, kergelt väävlises mõttes). Kesmaitses lisandub siia tubli ports magus-hapusid linnaseid, kuid tõeline bukett avaneb alles järelmaitses. Selles on pähkliseid noote, mida tugevdab üsna tugevalt tajutav alkohol; lisaks vürtsikaid humalaid ja lausa aniisilikku teravust.

Üle keskmise kehaga, puhta ja tugeva järelmaitsega, lausa porterlikult mõjuv õlu ... mis samas on siiski üsna kergelt joodav laager. Sedasorti õlu, mis muutub huvitavamaks lõpupoole. Peaks päris hästi sobituma vürtsikamate grillribide või kanatiibade juurde.

---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment