Saturday, December 1, 2012

Baltic Frontier




Baltic Frontier (To Øl). pdl 0,33 l. alc 6,5%. liigimääratlus: ühest küljest on tegu puhta IPA'ga, kuid kuna selle kasutamisel on valmistatud astelpaju, siis tuleb teda tinglikult nimetada "puuviljaõlleks".


Muuseas, oluline detail - see astelpaju on Eesti oma! Ja mis veel olulisem, õllemargi väljatöötajaks on Eestis askeldav õllespets James Ramsden!! Nii et omal moel on tegu Eesti, Taani ja Inglise segaproduktiga :)



Pudeli/sildi disain on jällegi arusaamatuseni lihtne, nagu see tollele tehasele kombeks on. Luitunud kasetohu nägu sildikesel pole peale kahvatu tootjamärgi mingit infot. tagaküljeletki loeb välja vaid absoluutse miinimumi ja sedagi taani keeles.

Õlu ise on aga äärmiselt muljetavaldav. Kahesõrmene vaht püsib tihedana üsna kaua. Värvus - läbipaistmatult hägune tumekollase ja oranži segu.

Aroomis domineerib ootuspäraselt astelpaju, esmalt tugevalt ja hapukalt, veidikese seismise järel taandub see magusamaks ja mahlasemaks, veidi mesiseks ja linnaseliseks. Maitse tuleb esmalt keelele tunduvalt leebemana, kardetud asetelpaju terav-hapu asemel tajud midagi palju meeldivamat. Keskmise tugevusega humalapoiss hakkab keeleotsast kinni ja paneb kergelt silmi kissitama. Keskmaitses tajud korralikku puuviljast laksakat, mis torkab eriti keele alla. Järelmaitse mõjub aga eriti võimsalt, väggga humalaselt ja pikalt.

Keksmiselt tugevama kehaga, väga jõuline,kergelt õline ja samas ütlemata värskendav rüübe. Gambrinus soovitab seda mitte tarbida mingi toidu kõrvale, vaid võtta nautimiseks tubli tunnike.
------
pilt tootja lehelt

1 comment:

  1. And as it was brewed in Belgium, it's actually Danish, English and Belgian.....not forgetting Estonian of course!

    ReplyDelete