Saturday, December 1, 2012

Single Hop Summit IPA


Single Hop Summit IPA (De Proefbrouwerij). pdl 0,33l. alc 6,9%. liigimääratlus: IPA. Teha ühest humalasordist IPA't, see on julge otsus. Tõeliselt head, rikkalikud ja meelierutavad IPA'd tulevad ikka kolme-nelja sordi segust, ühe üksiku humala mekk pole enamasti kuigi köitev.

Mikelleri stiilile omaselt 0-lähedane disain ... või isegi mitte-disain, lihtsalt roosakaslillal taustal minimaalne kirje.


Vahupilt on üüratult hea. Kollakat tihket vahtu saab kogu kann täis ja sellest nõrgub alles aegamööda välja õllekest, mis jääb aga väga pikalt vahukaitse alla. Õlle värvus - punakasoranži helgiga vaskne.

Lõhn on nii nagu oodata ... omapärane. Üksiku humala kergelt lääge ja IPA'suse tõttu karmiks korrutatud aroom. Aga ei, see pole halb, oi ei! Vähemalt humalafriigi jaoks mitte ;) Pisut nahkne ja ühetaoline, seda küll, kuid mitte halb.

Esmamaitse mõjub mõrkjas-magedalt. Keskosas kasvab humalamõru näitaja väga kõrgele, kohe kindlasti üle 100 IBU, kuid siia lisandub juba täidlasemat linnast. Järelmaitses muutub pilt rikkalikumaks, tubakamõru humala kõrvale lisandub ka greibisemaid mõrkjashapusid noote ja kuskilt kivi alt tuleb ka väike pahvak linnasemagusat.

Üle keskmise kehaga, tasakaalust väljas mõruda mõttes, kuid siiski oma intensiivsuse ja puhtuse mõttes nauditav rüübe. Selle kõrvale pole mõtet näkse otsida, äärmisel juhul sobiks siia kurgi-tomati-punase sibula vaagen ... uskuge mind, see kooslus on tihkema õlle kõrvale ülihää!
-----
pilt siit

No comments:

Post a Comment