Sunday, December 2, 2012

Wet Hop Kellerbier


Wet Hop Kellerbier (Mikkeller). pdl 0,33l. alc 5,5%. liigimääratlus: kellerbier. oluline lisamärkus: laagerdatud 3 päeva tammelaastudega. Ja veel - kasutatud on värskeid humalaid (mitte kuivatatuid / purustatud / pressituid nagu tavaliselt)

Mikkellerlik naivistlik kujundus, mis seekord kujutab hiiglaslikku humalakäbi tassivat kirvemeest. Hoogsal kallamisel täidab kitsa kõrge kannu esialgu ainult vaht, millest tasahilju tekib ka õlut ... kuigi see vaht on tihe ja kleepjas. Õlle värv: õrna häguvinega kuldne.


Aroom on kohe korgi avamiselt tuntavalt tammine ja raskepärane. Seejärel hakkab nina tajuma laagerõlle ja eili vahepealset kleepjat, magusavõitu, lausa kergelt imalat lõhna, mida kargestab humala värskus.

Esmamaitse on keskmise kergusega ning väheütlev tavaline eil. Keskmaitses lisanub terve humala-inglite pasunakoor, mis lõpus lahvatab korraks kibekaks ... ja taandub siis kiirlet mahedaks, lausa laagerlikult leebeks sosinaks. Järel-järelmekk aga tuletab tublit ehedat-värsket humalat kohe jupp aega meelde.

Tugeva kehaga, poolenistis-IPA'likuks kiskuva olekuga, sitke ja tugeva hingega kodune ja mõnus tegu. Oivaline taanipäraste singi-juustu võileibade kõrvale.

----
pilt siit

No comments:

Post a Comment