Wednesday, December 26, 2012

Koppi Tomahawk x Guji Natural Coffee IPA


Koppi Tomahawk x Guji Natural Coffee IPA (Mikkeller). pdl 0,33 l. alc 6,9%. liigimääratlus: IPA

Tootja kirjeldus (ehkki taani keeles, saate ilmselt aru): En kaffe-IPA brygget på: vand, malt, havreflager, humle (Tomahawk), kaffe (økologisk Guji Natural fra Sidamo, Etiopien) og gær. Tõlkimist vajab ilmselt vaid havreflager, mis on kaerahelves.


Kujundus pudelil suisa olematu ja sildil minimaalne, ehkki erinevalt tavapärasest seekord isegi olemas :) Belgias De Proefbrouwerij pruulikojas valmistatud joogi lahtikorkimisel lööb kohe ninna nii ootuspärane IPA'lik humala- kui ka lubatud kohvilõhn.


Vaht lööb üle poole klaasist täis hõredat aga püsivat massi. Õlle värvus - tugevalt hägune pruunikasoranž. 

Röstimata kohviubade hapukas aroom sobib perfektselt samas toonis tublide humalatega. Oisasinder, kui hästi see sobib ja kui hurmavalt lõhnab! Maitse kõlab aga veelgi paremini, uskuge mind! Esmamaitse on leebelt kohvine, kergelt karboniseeritud. Keskmaitses löövad keelekülgedel kohisema humalaookeani lained ja suulael löövad trummi metsiku kohvi džunglitrummid. Järelmaitses heidavad aga taevalikku koosellu humala tsitruselised ja kohvi mõrkjad maitsed. 

Sasininesitikas ja muud puuslikud!

Kui õllemaailmas kunagi kellelegi ausammas püstitada, siis nendele taani "mustlastele", kes pruulikoda omamata suudavad välja töötada nii ennastkehtestavate õllede kontseptsioone!

Üle keskmise kehaga, nõrgalt karboniseeritud, väga tihke maitseküllase paletiga ning rämeraske järelmaitsega jook. Selle õlleklaasiga võib täita tunde! Ja ei mingit toitu ei tule pähegi juurde otsida, oh ei!
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment