Wednesday, December 26, 2012

Vilkmerges Kvietinis


Vilkmerges Kvietinis (Vilkmerges alus). pdl 0,41 l. alc 5,2%. liigimääratlus: saksa tüüpi poolnisuõlu.

Efektne reljeefpudel ohtrate kaunistustega. Silt ühest küljest klassikaline kesk-Euroopa standart, kuid teisalt inforohke ja kaasaegsete detailidega - välismuse eest viis pluss, seda kuni kaelaetiketi ja korgini välja ulatuva ühtlaselt heatasemelise kujunduse eest!


Kohevvalge vahumüts täidab kolmandiku klaasist ja taandub üsna aeglaselt, tõsi küll, ilma ühegi jälge  klaasile jätmata. Õlle värvus - kahkjas valkjaskollane.

Aroom poolnisuõllele üliomane - kerge hapuka tooniga, kuid väga linnaseline. Tunda, et odralinnased on mingist väga heast tõust (nt Kara-Munich?). Maitses domineerib nisu palju tugevamalt kui lõhnas, nisulinnaseid on ilmselt tõesti poole jagu pandud. Esmamaitse on üsna hapukas, kehakas ja sametjas. Keskmaitses tõusevad esile matsakad linnasetoonid, millesse seguneb sidrunilist-värskemurulist kerget hapet. Lõppmaitses palju puhtaid nisuseid siidiselt hapukaid nüansse, kuid ka siia jagub muhedat ja kvaliteetset sepikulist odralinnast.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseeritud, isegi õrnalt õlise paletiga, korraliku iseloomuga jook. Päris tubli üllatus leedu õllepruulidelt, kes on teinud väga kvaliteetselt järgi teinud saksa õllepruulide parima standardi.
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment