Sunday, December 23, 2012

Mochaccino Messiah


Mochaccino Messiah: Coffe Brown Ale (To Øl). pdl 0,33 l. alc 7%. liigimääratlus: pruun eil, mida võib ka nimetada ameerikapäraseks oma jõulise oleku tõttu.

Kujundus minimalistlik, silti katavad punakaspruunid kohvioad. Kreemikas vaht kerkib kena ja tihedana ... kuid vajub üsna kiirelt. Õlle värvus - rubiinpunane.


Lõhn üllatavalt porterilik, domineerivad pigem suitsused röstnoodid kui kohvi ... ehkki ka viimane on teisel plaanil kenasti tunda - selline arabica tüüpi, põhjamaise hapuka röstiga.

Esmamaitse üllatab jällegi, olles kerge ja magus, lausa kokakoolalik. Keskmaitses ilmuvad esile tugevad röstlinnased ning järelmaitses tuleb kohale pruulises kasutatud laktoosi iseloomulik magus-kreemjas mekk, läbisegi lausa sõstraliku hapuka ja mõru suitsuga. Kohvi ... ahjaa, seda on siin ka, kuid see oleks pigem nagu kange kohvi sõstralikööri ja vahukoorega, kusjuures kõike kolme on võrdselt ... ja ikkagi domineerivad üldmuljes lisandid, mitte põhielement.

Keskmise kehaga, tasakaalus buketiga, kergelt karboniseeritud ja intensiivselt mängulise järelmekiga põnev õlu. Soovitaks seda kergema magusa kreemi kõrvale kontrastiloojaks või mõne eriti hõrgu kastme alusmaterjaliks.





-----------
pilt siit (järjekorne näide, et õlu vajaks pildistamisel VÄGA head valgustajat - no ei leidnud ma pilti, kus oleks taganttulev valgus, mis tooks esile joogi imeilusa värvi!)

No comments:

Post a Comment