Tuesday, February 25, 2014

Dekadents

Dekadents (Pühaste, Eesti). pdl 0,33 l. alc 9,8 %vol. Liigimääratlus: imperial stout.

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Caramunich I, Caramunich III, Carapa Special III, Brown, röstitud oder. Humalad: Magnum, Northern Brewer, Centennial. Laagerdunud Mount Gay Extra Old rummis leotatud Madagaskari vanillikaunadel. IBU 85"

Väike lihtne pudel, väga kunstipäraselt esteetiline sildikujundus. Pruunaka varjundiga vaht moodustab kahe sõrme laiuse kihi, mis püsib üsna tublisti.
Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom on naeratamapanevalt naudinguküllane - sügav, tume ja magus, portveini ja vaniljega kohvi taoline ... nii võiks lõhnata kõrgklassi bordell, mida kõik millegipärast kasiinoks kutsuvad :)

Esmamekk mähib su keele patuse pehmuse sisse - see on raske ja siidjas, magusalt meelitav ja piust vürtsikalt erutav. Keskmaitse tõmbab laiali tumepunase sametkardina lava eest, mille tumemusta sügavusse ilmub tuhmpunasesse valgusvihku tõmmunahaline tantsija ... või on see tantsijanna, neetult raske on vahet teha, kui su enda tähelepanu koondub klaasikesele, mille maadam isiklikult sulle kui oma parimale kundele ulatab. Siit hoovab tumedate poolkuivatatud ploomide nätsket marmelaadjat magusust ning rummikoogi rammusat veetlust. Lõppmaitse paitab su keelt kui mööduva kaunitari sulgboa ning sütitab meeli tiine tangoheli taoliselt - sellise naudingu nimel tasub eirata korralike kaaskodanike pahakspanu ja teha seda mida süda tegelikult kutsub. Järelmekk paneb mõtlema - kas keegi on teinud kohvi-marmelaadi ja miks mitte?

Raske kehaga, kleepja buketiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga patuselt nauditav MEGArüübe! Veidike rohkem vürtsisärtsu ning über-tase oleks kohe käes. Šokolaadiümberisega marmelaadikomm sobiks antud juhul lihtsalt vaimustavalt hästi siia kõrvale.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment