Monday, February 3, 2014

Humalanna

Humalanna (Parno katselabor-pruulikoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Liigimääratlus: IPA.

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Maris Otter, Melanoidin, Pilsner. Humalad: Amarillo, Cascade, Chinook, Simcoe. Kuivhumaldatud: Amarillo, Cascade, Chinook, Simcoe. "

Lihtne väike pudel, tumerohelisel pildil barokne portree ... ja üsna keeruliselt väljaloetav tekst :( Õrnalt kreemikas vast moodustab sõrmepakuses kihi, olles üle keskmise püsiv. Õlle värvus - uduselt punakas merevaik. Aroom on teravalt ja värskelt humalane, vaigune, virsikune ja niidetud muru meenutav.

Esmamekk on tihke ja magusakas. Keskmaitses hakkab tundma olema alkolholisoojust, mis võimendab mango, virsiku ja papaia magusust ning kuuseokkalist hapukat mõrkjust. Lõppmaitses ühineb selle superpuuviljase põhitooniga veel keelt parkiv pihlakane nüanss ning värske rohelise tee erksus. Järelmaitse meenutab kergelt mingit taimset tinktuuri, meeldivat, aga siiski silmi kissitama panevat ravimit, mida tuleks manustada teelusika kaupa :)

Raskepoolse kehaga, keskmiselt karboniseeritud ja parkiva paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-hapuka suurepärase maitsebuketiga ÜBERrüübe! Soovitaks serveerida koos vänge sinihallitusjuutsuga.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment