Sunday, March 8, 2015

Abstrakt AB:17


Abstrakt AB:17 (BrewDog, Šoti) pdl 0,375 l. alc 10,9 %vol. Liigimääratlus: imperial porter. Ratebeeri hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "Rye imperial porter with triple Hasbean coffee addition and vanilla"

Keskmist kasvu lihtne pudel, ülilakooniline sildikujundus nagu kogu sellel Abstrakt-seerial omane. TUMEpruun vaht täidab üle poole klaasi, olles sametiselt tihe ja mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - no kas on üldse kahtlusi, et see siin klaasis on ÖÖ, kusjuures polaaröö.

Aroom on hunnitult raske ja võrgutav. Rukki raske hapukus ja kohvi särav vürtsikus, taustaks rammus koorešokolaad ja rummis marineerunud kirsid. Ning siis raske rukki-maius, mille nätskesse kehasse on hulganisti vaniljet segatud.

Esmamekk on siirupjalt tihe ja kohviliköörine. See mõjub kui kohvihoolikute kokkutulek, kus algatuseks pakutakse tassike kohvi ja kõrvale krõbistada kohviube.

Keskmaitse ... oooosamumeie, kui oivaliselt see on tasakaalustatud! Ülivõrdeline kohvisus taandub aupaklikult raskepärase kodusküpsetet rukkileiva ees, mille kergelt lõhenenud koorik on norkadest tsipa kõrbenud, kuid pragudest punsub esile tume ja lausa lihalikult läikiv mahlane leivasisu. 

Lõppmaitses veerevad lõbusa kõrinaga lauale röstitud sarapuupähklid, mille kõrvale pakutakse kreeka pähkli membraanide peal laagerdunud tumedat rummi ja šokolaadikreemiga üle ujutatud rammusat kakaokooki. 

Järelmekk paneb su silmad särama kindlas teadmises, et magamine on tänaseks pikalt edasi lükatud, selge ja hele kofeiinilaks kajab kõrvades vastu, paneb südame põksuma ja mõtted liikuma pikkade filosoofiliste juttude radadele ... mi tõsi küll varem või hiljem jõuavad arutlusele kohvi maailmaturu ja poeleti hindade arusaamatust seosest. 

RRRASKE kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kleepjalt liköörise paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga KOLOSSAALNE MEGARÜÜBE. Rukki üleküllus muudab iga õlle lummavalt tummiseks, normaalsuse piiridest väljuv kohvitamine paneb ratsionaalse mõtlemise lahkuma. Ühesõnaga - tarbida järelvalve all :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment