Thursday, March 26, 2015

Anderson's Imperial IPA

Anderson's Imperial IPA (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA

Tootjianof: "Columbus, Chinook, Mosaiik, Citra"

Väike lihtne pudelike, tehniline sildike. Sõrmepaksune kollakas-kreemikas vahukiht on väga püsiv ja kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - õrna uduvinega tumekuldne-oraž merevaik.

Aroom mõjub hunnitult nagu kuning-IPA'le kohane. Siin on Citra mustsõstralehte, et mitte öelda märga loomakarva ... aga õnneks on see piiripealselt mõnus. Kuivatatud virsikud ja mango-kompott, kadakamari ja seedriõli, saiatainas ja apelsinikeeks.

Esmamekk on raskepoolne ja nahhaalselt intensiivne - magus-mõrkjas, keeleotsa kallal purev ja maitsenäsakesi tuuseldav. Keskmaitse mõjub selle järel juba veidi mahedama, siirupja ja sametise, akaatsia ja pihlaka, greibiseemnete ja kuusevõrse siirupi taoline. Lõppmaitse vajuv veelgi muhedamaks, greibimarmelaadi ja sidrunikooretsukaadi seguseks, kergelt veiniseks ... ja siis laksatav uuesti märg ja raske koouseoks vastu su keelt. Järelmekk mõjub marmelaadi ja martsipani seguna, ainult et lähteainteks on greibimahl, aniis, kuusevõrsed ja pihlakad ... ja sisse ons egatud törts heledat rummi.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siirupja buketiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Talutavuse piire kompav humalaleotis, mis on imeliselt puuviljane ja matsakalt okkaline. Suupisted kaotavad siinkohal mõtte.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment