Thursday, March 5, 2015

Piprawit

Piprawit (Villi õlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Liigimääratlus: mitte-väga-nisuõlu, nagu kirjeldas seda tooja :)

Tootjainfo: "Koostis: Wheat, Pale, Munich, Arome, Whiskey, Cafe ja Blacklinnased, nisuhelbed. Marynka humal lagritsa- ja ingverijuur. Koriandri-, kanepi-, kõrvitsa- ja tähtaniisi seemned, köömned, muskaatpähkel, kaneel ja apelsinikoor. Mangrove Jacks Bavarian Wheat (M20) pärm"

Jeerum. Minge nüüd tagasi ja lugege uuesti. Esiteks - kokku kuhjata nii võimsaid linnaseid on juba paljuvõitu "nisuõlle" puhul. Teiseks - siia on uhatud veel KÜMME lisandit!!! Gambrinus tunneb juba ette, kuidas ta maitsenäsakesed poevad peitu. Tõenäoliselt ei saa sellest maitselasust midagi aru.

Väike lihtne pudel, tumelillal sildil midagi siivutut. Tagasildil olevat toojateksti ei saa siia kirja panna, sest enamik tekstist tuleks mustaks värvida. Sõrmepaksune pruunakas vahukiht on hõre ja püsimatu. Õlle värvus - tuhmilt udune punakaspruun.

Aroomis on juba meetrikauguselt tunda kaneeli ja lagritsat. Selles klaasis elab hullunud apteeker, eks üritas hõõgveini teha, aga välja tuli kuratteabmis. Ausalt öeldes ajab see segu lausa kergelt läkastama :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja karmilt vürtsine ... keeleots kirvendab, justkui näriks ingverikommi. Keskmaitse ... ohhjahh ... no kessekurat nii teeb? See ei põleta küll keele sisse auke, kuid kui ikka korraga kallatakse su keelele kõik kodus leiduvad vürtsid, siis mida sa tunned? Vot just! Lõppmaitse üritab mingit piparkooki siit kokku laduda, kuid välja tuleb hõõgveini maitseainete komplekt. Järelmekk käratseb kurgus nagu kamp purjus noorukeid, maitsed tõuklevad omavahel, püüdes ennast esile tuua ... aga kokku on see üks läbu.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magus-vürtsikas-vürtsika buketiga hullumeelne ogarus. Plahvatus maitseaineteriiulil. Ümberkukkunud apteegiriiul. Kuid õlu see nüüd küll pole. Nisuõlu igatahes kindlasti mitte. Pakkuda õhtu lõpus, kui maitsetajud on juba lootustetult nüristunud.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment