Saturday, March 7, 2015

Flensburger Dunkel


Flensburger Dunkel (Flenzburger, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "dunkel" ja hinnang 39 punkti.

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "Feinherb, fresh and full-bodied. Thanks to the balanced score Karamellmalzes dark, which gives him the natural color and the special taste. An amber lager beer with a subtle Röstmalznote and a bittersweet character."

Väike reljeefkirjadega ja kääniskorgiga efektne pudel, tumesinine klassikaline sildikujundus. Valge kahe sõrme paksune vahukiht on tublisti püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on mõrkjas ja mineraalne, pähkline ja kuidagi veidravõitu.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on röstine, mõrkjas, leivane ja karameljas. Lõppmaitses on taas seda naljakavõtu pähklisus, mis mõjub kuidagi vesiselt ja  ... rabavee taoliselt. Järelmekk mõjub hapukas-mõrkjalt, kuivapoolselt ja kergelt.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga lihtsapoolne rüüpeke. Grillribide kõrvale võiks päris muhedalt sobida, pikemaks istumiseks jääb igavaks.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment