Monday, March 30, 2015

Õrn ööbik

Õrn ööbik (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Liigimäärtlus: piparmündi-ingveri stout.

Tootjainfo: "Linnased Pilsner, Chateau, Chocolat, Chateau black. Humalad Magnum, Fuggles. Piparmündilehed, ingver. Pärm Safale S-04
IBU 53"

Väike lihtne pudel, pruunikirju sildikujundus, kiuste kõige tumedama riba peale on kirjutatud väikeses šriftis tootjainfo ... pai pruulmeister, säästa lugeja silmi :)

Pruun vaht täidab 2/3 klaasi ... ja hakkab seejärel ka pudelist välja ronima. Õlle värvus - punakasmust. Aroom on põnevalt ja delikaatselt vürtsikas, aimata võib ingverit aga piparmünt jääb üllatavalt kaugele tahaplaanile.

Esmamekk on keskmisest veidi tihkema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on meeldivalt kakaone ja õrnalt šokolaadine, pisut pähkline ja kreemjas. Lõppmaitses hakkab keelel särisema vähene ingver, muutes kogu suutäie mõnusalt mänguliseks, domineerib mõrušokolaad. Järelmekis tubli annus kohvihapukust, suutäis mõrkjat leivakoorukest ja näpuotsaga valget pipart, üle piserdatud tumeda rummiga.

Keskmisest raskema kehaga, väga tugevalt karboniseerunud ja samal ajal siirupja paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga väga hea tasandi rüübe. Tõsi küll, kahju on lubatud piparmündi praktiliselt olematust kohalolekust (vaid õrnalt aroomis), kuid muidu igati ootuspäraselt tubli tükk. Serveerida koos tassikese kohvi ja klaasi veega.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment