Sunday, March 29, 2015

Guldenberg

Guldenberg (De Ranke, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian strong
ale" ja hinnang 96 punkti.

Tootjainfo: "A strong blonde ale of about 8.5% alc. by volume that claims vaguely to be an “abbey” beer, Guldenberg bears no resemblance whatsoever to any Tripel you may have sampled, except in color perhaps. It is very hoppy and malty (though not quite as assertive as De Ranke’s XX Bitter). Made in small batches only on the weekends, they are quickly gaining a reputation as the best specialty beers of Belgium."

Väike lihtne pudel, sildil mingi mõisa keskaegne kaart. Kahesentimeetrine erkvalge vahukiht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõnusalt mänguline - magusmõrkjas põhi seguneb vürtsika värelusega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse algab magusalt ... ja siis vajub peale klaarilt karge mõrkjas greibimahl. Lõppmaitse vürtsikas mõrkjus paneb silmad särama ja turgutab ka peale raskeimat päeva. Järelmekk on mahlane, mõrkjas-hapukas ja keelenurki õrritavalt vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Väga mõnusalt mänguline, tasakaalust veidi väljas, aga supermahlane ja kosutav klaasitäis. Ebatüüpiline belglane selle sõna heas mõttes. Pakkuda koos marineeritud peedi ja mädarõikakreemiga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment