Friday, January 20, 2017

Lindemans Gueuze


Lindemans Gueuze (Lindemans, Belgia) pdl 0,375 l. alc 5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic Style - Gueuze" ning hinnang 52 punkti

Tootjainfo: "Ingredients: Malt, wheat, sugar, yeast, ascorbic acid."

Keskmist kasvu pudel, juugendmustriga roheline silt. Valge vaht täidab ligi pool klaasi, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom on hapukas, meenutades vahatatud rohelise õuna koort.

Esmamekk on üsna tugevalt hapu ja samas ka sama tugevalt magus, meenutades lapsepõlvest tuttavat kollast askorbiinivitamiini. Keskmaitse on magusakas-hapukas ... ehkki pigem magusa poole kaldu. Lõppmaitse pargib pisut keelt, meenutades toorepoolset õuna. Järelmekk on ikka kohe kõvasti magusasse kanti viltu, gueuze'ide maailma mõttes on see tõsine kõrvalekalle.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magus-hapu-magusa buketiga omamoodi kahetine rüübe. Esimeseks kokkupuuteks gueuzidega oleks see ilmselt hea, sest on limonaadilikult magus, mitte tige-hapu nagu selle stiili äärmuslikuma näited võivad olla. Samas ei ole ta üleüldse mitte nii mahlane, kui võiks olla, nii hapukus kui magusus tunudvad ... noh kuidagi kunstlikult lisatud olevat. Õppe-otstarbeks kasutatav jook, sobilik nt vaniljejäätise kõrvale.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment