Sunday, January 29, 2017

Mission Gose


Mission Gose (Evil Twin, US/Taani) prk 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer - Top 50" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Effortlessly cool, popping up up in a cultish fashion and constantly on a tasty mission. This is mission Gose: our take on a old-fashioned and slightly odd German style beer that is with good reason trending as the tastiest right now. It’s tart, salty, low in alcohol and probably the most refreshing beer you’ll have. Perhaps enjoy this beer in a restaurant with a mission near you. Wherever you are we made it stylishly good and exclusively well balanced just for you.
Ale brewed with salt and coriander and with eucalyptus added"

Väike purk, mille sildiks on kikilipsuga pintsak. Erkvalge vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom ... oi see on supervärske, sidruni-limonaadi meenutav. Pikemal nuuskimisel hakkab nina eristama ka soola ja eukalüpti ... kuid koriander jääb viimase tegelase varju.

Esmamekk on kerge kehaga ja kirkalt hapukas. Keskmaitse ... auhh ... see kraam ehmatab ikka silmad pärani - sidrunimahl, mida on kergelt soolaga maitsestatud ja koriandritõmmisega lahjendatud. Lõppmaitse ajal rullivad keeleküljed end laiali nagu laevapurjed, mis merel tuult püüavad ... see hapukas-mõrkjas värskus on niiiiiiiiiiiiii lahe, et teeb meele rõõmsaks. Järelmaitse ajal riiviks nagu keegi otse su keelele sidrunikoort ja tilgutaks eukalüptiõli samasse.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Hapu ja maitseküllase värskendajana mõjub ta kui konditsioneer suvepäeval ... aga vata soola võiks ikkagi rohkem olla :)
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment