Thursday, January 12, 2017

Rest in Peace


Rest in Peace (CREW Republic, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 10,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "excessiveness is for you not a question but of life. With stable ignorance You step of grudges against others. The accusation of arrogance you meet with a calm arrogance. In gluttony You live from your unbridled lust. This elixir is made for you. The end and the beginning of your dreams!
IBU 65"

Väike lihtne pudel, seekord on kaelasildil ja rist. Valge vaht täidab ligi pool klaasi, vajub hõredaks ja kollakaks, püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt punakas merevaik. 

Aroom. Midagi on valesti. See lõhnab nagu ... noh nagu odav kange laagerõlu. Säästubock?

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse ... eee ... kas see on odravein? Jeerum. Kange ja magus, seda küll. Tajutav alkohol ja nõrk hapukus. Aga see on kõik lame ja igav. Lõppmaitse ... no olgu, kui nüüd HÄSTI suur sõõm võtta, siis hakkab juba nagu midagi odraveini laadset meenutama, kuigi selle hetkeks veinise hapukas-magusak segu varjutab kohe peale tükkiv puidune mõrudus. Järelmekk - noh kui nüüd väga otsida, siis hakkab vaikselt mingit portveinilikku esile hiilima, kuid ausalt öeldes on seda liiga vähe ja liiga hilja.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja pisut õlija paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga niru värk. Odraveiniks seda kraami küll pidada ei saa. Vana Gambrinus on küll saanud ühel korral elus lausa masendavalt halba "säästu kanget" odraveini sildi all, kuid ka see klaasitäis maitseb pigem nagu kange odav laagerõlu, mitte väärikas odravein.
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment