Monday, January 30, 2017

Red Räim Ale

Red Räim Ale (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus: suitsune eil

Tootjainfo: "Linnastest muuhulgas tammesuitsu, nisu, kuldne-alasti kaer ja šokolaadirukis. Humala poolelt ainult Pekko. Erikoostisosadena on mängus sherry oloroso tammelaastudja pirnisuitsused kadakalaastud"

Pirnisuitsustest kadakalaastudest saan ma veel aru, ehkki ei kujuta ette mida see täpselt tähendab. Aga mida tähendab kuldne-alasti kaer? :)

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Tumekreemikat karva vaht täidab 2/3 klaasist, vajudes aegamisi allapoole kuid jäädes päris kauaks kestma. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldpunane. Aroomis on suitsust ja hapukat leivasust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas, tuntavalt suitsuse puudutusega. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, karamelja tagatooniga. Lõppmaitse muutub tihkemaks, vürtsikas-mõrkjas suitsune-vaigune õhetus paneb põsekoopad särama. Järelmekk on taas hapukalt leivane, kauakestev ja intensiivne.

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Tõsi küll, kas pirnisuits nüüd ikka on parem kui näiteks kirsisuits? :)
-------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Kuldne-alasti kaer on vist lihtne toortõlge http://www.simpsonsmalt.co.uk/our-malts/golden-naked-oats-gno/

    ReplyDelete