Tuesday, January 31, 2017

Vajan rohkem piiranguid!


Alkoholi reklaami piiramisest ei piisa! Ülekaalulisus on tõsine probleem. Uskuge mind, ma tean millest ma räägin. Ja ahvatlusi on igal sammul. Seetõttu ma palun valitsust, et ta mind aitaks. Mind minu enda eest kaitseks.

Kaupluste vitriinidel ei tohi olla nähtavale kohale paigutatud toiduaineid. Ajalehe esiküljel ei tohi laiutada tuntud poeketi häbitut reklaami kartulisalatile ja lõhekalale ... ja veel soodushinnaga! Mis paganama toidudegusteerimine see suurpoodides käib? Ma lähen rahulikult oma pesupulbrit ostma ja mind ahvatletakse tasuta toiduga!

Ja need restoranid ning kohvikud. No kuidas sa käid mööda linna, nii et ei tunne šnitsli ja saiakeste lõhna? Menüüd parimate pakkumistega otse tänavail ning seda otse lasteasutuste kõrval! Lubavad ja meelitavad, et näe kui odavalt meil täna päevapakkumine on ... no kuidas sa lähed mööda?

Kiirtoidukohtadest ma ei räägigi. Kõik ju teavad kui kahjulik on neis pakutav rämpstoit. Aga miks ometi lubatakse korraldada nendes laste sünnipäevi? Et juba varakult tekitada meie järeltulevas põlves positiivne suhtumine neis pakutavasse, veresooni lupjavasse ja keha koormavasse kähkuka-toitu?

Ja siis sotsiaalmeedia! Miks valitsus sulgeb silmad selles vohavasse toiduülistamisse? Vähe sellest, et igasugu tootjad sealt oma vorsti, juustu ja muud mürki pakuvad. Lähed pahaaimamatult sõbra tegemisi vaatama ... aga sulle vahib vastu õnnelike nägudega seltskond, kes grillib surnud looma tükikesi!

Toiduained olgu poes paigutatud läbipaistmatu seina taha. Ja miks-oh-miks te küll lubate toidumüüki bensujaamades? Kes kaitseb meie noorsugu ööpäevaringse võikude, burksi või hot-dogi kättesaadavuse eest?

Noh kui just peab toidu kohta teavet jagama, siis olgu see ilma igasuguse ilustamiseta, positiivseid lugusid või häid emotsioone kirjeldamata. Olgu vaid neutraalne info toote kohta ja ilmtingimata koos hoiatusega: „Tähelepanu, tegemist on söögiga, mis sisaldab kaloreid. Nende tarbimine võib kahjustada teie tervist!“

Valitsus, kaitse mind! Minu enda eest! Sest selle lubadusega sa ju tulid võimule, eks ole? Sa ju rääkisid valju häälega et tead kui juhm ma olen ning et minusugust ei või usaldada! Selle eest ma ju sinu poolt hääletasingi! Ma usaldan sind selle eest et sina mind ei usalda, ja õigesti teed!

----

„Tähelepanu, tegemist on irooniaga! Huumorisoone puudumine võib mõjuda kahjulikult teie vaimsele tervisele!“

No comments:

Post a Comment