Tuesday, January 10, 2017

The Foxes Rock Irish Pale Ale


The Foxes Rock Irish Pale Ale (Station Works, Iiri) pdl 0,5 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "English Pale Ale" ja hinnang 40 punkti.

Tootjainfo: "The Foxes Rock rises at the start of the Coolay Mountains, a region of myth, magic and majestic beauty. Smoother the far than the rugged landscapeand folklore that inspired Foxes Rock Irish Pale Ale, beneth which a sleeping giant is said to lay"

Keskmist kasvu pudel, kauni disainiga sildil rebane. Valge vaht täidab kolmadiku klaasist, püsib päris kenasti ning jätab üsna kena vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik. Aroom on meeldivalt pehme, magusakalt puuviljane ja karameljas. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse segab siia juurde tubli annuse mõrkjust, kuid see karameljas kõrvetus jääb meeldivale biskviidisele tasemele. Lõppmaitse on magusakas, linnaseline, vähese hapuka virsikutaolise tooniga. Järelmekk taandub üsna kiirelt, jättes vähese mõrkja värskuse päris kauaks. Umbes poole minuti möödudes lisandub ka veel meeldiv vürtsikas õhetus.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel rüübe. Lihtne ja pretensioonitu, kuid heas tasakaalus ja väga kergelt joodav. RB 40 punkti on ilmselt vähe, 60 punkti vääriks ta kindlasti. Ahjuliha ja köögiviljade kõrvale suurepärane lonks.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment