Sunday, December 10, 2017

Belgian Strong Dark Ale


Belgian Strong Dark Ale (Undi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas ... mis ON laiskuse tunnus!

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, kommisuhkur, humal, pärm"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tuhmpruun sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt mustjaspunane. Aroom ... huvitav, kuhu see nüüd jäi? Sihandselt õllesordil on tavaliselt nii tugev kommisuhkru enda lõhn + rikkalik puuviljane magus bukett, kuid siis on vaid ebamäärane ja vähene kõrbenud ja vürtsikas vine.

Esmamekk on keskmisest tsiba raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, kõrvetatud suhkru taoline. Keskmaitses on juba tajuda tumedat kommisuhkrut, kuigi see pistab vaevaliselt oma ning kõrvetatud linnaste massi alt välja. Lõppmaitses hakkavad mängima belglase jaoks kohustuslikud vürtsikad noodid, ehkki ka siin on veel kõrbenoote liiaga ... noh nagu sööks kõrbenud rosinasaia koorikut, millesse on segatud kuivatatud apelsinikoort ja veidi valget pipart. Järelmekk nihkub veelgi õigemasse suunda, kohale hakkavad jõudma juba ülekuivanud datlid ja viigimarjad.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Nimeks/stiiliks määratust läheb see tegu pigem belgiapärase imp-stoudi tegemise katseks. Kõrvetatud tooni on palju saanud, selle alt ei mahu muud õilsad nüansid kuigivõrd esile tulema.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment