Wednesday, December 20, 2017

Opasession 3

Opasession 3 (Pruulius, Eesti) pdl 0,33 l. alc ~6,5 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "Linnased: Pilsen, Munich), humal (Opal), koriander, rabarber, apelsinikoor, M29"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sentimeetrine erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on magusakas ja vürtsikas, saisonile üsnagi omane, ehkki koriandri vaigusus seda pisut varjutab.

Esmamekk on keskmise kehaga ja keeleotsa kõditavalt magusakas-vürtsikas ... suu lööb vahtu täis, nii et maitseid peab veidi jahtima. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, apelsinikoore mõrkjad õlid muudavad vürtsika põhitooni pisut tuhmimaks. Lõppmaitse ... tadaa-tadaaa ... hüüavad saisoni õukondlikud fanfaarid ja noored trummipoisid marsivad edasi-tagasi üle platsi. Järelmekk on kommisuhkruselt magusakas, mõrkjas-vürtsika sädelusega ja pidutuju tekitav.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga VÄGA hea tasemega rüübe. Liigne karbo veidi häirib ja lubatud sidrunit ei oska kuskilt tabada ... kuid muidu üks vägagi tubli tegu. Üks väheseid kordi, kui saisonile millegi lisamine (seekord siis põhiliselt koriander) seda rüübet ka kenasti täiendab.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment