Monday, December 11, 2017

Ökoöka (7,1%)


Ökoöka (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus: "kuusevõrse IPA"

Tootjainfo: "Vesi, odralinnased, kuusevõrsed, Summit, Simcoe, Nugget humalad, pärm."

Eelmise, 6,3 %vol versiooni kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne, disain nagu vanaema tikitud seinalinikuke :) Sentimeerine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroomis paitavad nina pehmed kuusevõrsed ... ja pagan teab miks, aga vana Gambrinuse ninna tungivad ka noorte herneste värskeltavatud kaunad :)

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja mõrkjas-vaigune, veidi hapukas ja kuivapoolne. Keskmaitses muutub kuusevaik mäekõrguseks dominandiks, lapsepõlves põskepistetud kuusevõrsed tulevad niiiii ehedalt maitsemälusse et paneb lausa naeratama. Lõppmaitse on mõrkjas, veidi tokerjas, keelt parkiv, vaigune ja sammalhabemega metsavana moodi. Järelmekis tuleb esile mahlane ja hapukas noot, justkui oleks selle sammalhabeme seest mõned jõhvikad leitud ja hamba all katki plõksatud.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-vaigune-hapukas-vaigune-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vaiguse buketiga ÜBERtasandi rüübe! Kuusevõrse ehe rohelus ja vaigune parkiv põhitoon paneb lapsepõlve meenutades naeratama ja üha uut lonksu rüüpama. Hmm, mis olek s kui pakuks siis juurde kimbukest fritüürist läbi käinud rosmariini? Need kaks vaiku võiks üksteist päris armsalt täiendada!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment