Tuesday, December 12, 2017

Merry Christmas Mr.Lawrence


Merry Christmas Mr.Lawrence (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus: "bitter"

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, suhkur, tsitruste koored, Northern Brewer ja Northdown humalad, tähtaniis, ingver, pärm"

Väike lihtne pude, sildil kenitleb jõulupärg. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane, samas hõljub klaasis ohtralt tükilist kraami. Aroom on esimese hooga farmhouse'i sarnane, selline ... ummm ... looduslähedane :) Noh et kompost ja sõnnik ja värk. Selle talumajapidamise nurga taga leidub ka õilsamaid vürtse, kuid vähemalt lõhnas on need pigem aimamisi. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse ... no kuulge, ongi farmhouse? Selline tavapärasest mõrkjam, kuid ikkagi - magusapoolne ja vürtsikas, suud kihelema ajav ja väga karastav. Lõppmaitses hakkab mõrkjus lagunema kihtideks, nii et tunda on nii apelsinikoort kui midagi greibilist, puidusevõitu humalast rääkimast. Ingveri vürtsikus hakkab alguses üldisest foonist selgemalt eralduma, kuid tähtaniisi ei leia. Järelmekk on mõrkjas-magusakas ... no ja belgia mis belgia. Isegi kui tegija nii ei tahtnud.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Vana Gambrinus küll kahtleb, kas pruulmeister niimoodi tahtis, kuid välja kukkus pigem belgia-hollandi farmhouse kui bitter :) Aga mõnusalt maitseküllane on see klaasike nii ehk teisiti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment