Sunday, December 3, 2017

Orwellian Nightmare

Orwellian Nightmare (Orava, Soome) prk 0,33l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang on 82 punkti.

Toojainfo: "Can 246 of 900
Best before the nightmare ends
1920170319"

Eee - panid ikka tähele? Kokku üleüldse 900 purki!

Väike lihtne purk, sildil lipsustatud silmamunakaamera :) Pruun vaht täidab kolmandiku klaasis ja püsib väga kaua.

Aroom. Mõnna-mõnna-mõnna! Niimoodi ei sobi ju küpsel härrasmehel hüüda, ega ju? Moorapeakook ja rummipall ja vaniljekreem ja Tiina marmelaadikommid. Seda kõike ju täiskasvanud ja lubjastunud ainevahetusega inimestele ei soovita, onju?

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas. Selline rahulik magus ja vaikne äraolemine. Mitte sinhandne ülekeeva elurõõmuga nagu lõhn sisendas, kuid siiski rahulolevalt naeratav. Keskmaitse lisab siia veelgi soliidsust ... kuigi kas lagritsa segamine šokolaadilikööri sisse on ikka kõige ontlikum tegu?

Lõppmaitse. Vanamoelisuses on oma võlu, kas pole. Vananemises on ilu. Klassikalised ülikonnad ja konservatiivse lõikega mantlid. Vaoshoitud maneerid ... mitte see ulakas naeratus, mis siit klaasist otse põsele kleepub. Elunautimiseks on mitmeid vorme. Mõni parem kui teine. Aga kumb see parem on?

Järelmekk. Milline suurepärane harmoonia, vaikuse ja väljaütlemata naljade mõistetihe õhustik.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe! MEGA, ma ütlesin, mingu need RB arvajad ka laia kaarega kukele! Sellllllist väärikat vanakooli imp-stouti purgist pakkuda mõjub muidugi omamoodi perverssusena, kuid siuke see moodne maailm juba on! Aga limiteeritud reliis - see jälegi tõstab säänse tembu omamoodi kõrgusse :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment