Sunday, October 21, 2018

Night Rain Porter


Night Rain Porter (O'so, USA) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter" ja hinnang 92 punkti.

Tootjainfo: "This complex porter is as black as coal that fueled locomotives for generations Made with judicious amounts of crystal and chocolate malt for a rich, smooth, creamy experience. Go ahead and jump on the night train. Enjoy!"

Väike lihtne pudel, sildil ... no päris palju halle varjundeid :) Sõrmepaksune tumekollane vaht pole küll kuigi püsiv, kuid kenasti tihedat pitsjälge klaasiseintele jättev. Õlle värvus - kirkalt ja mõõdutundetult tumepunane. 

Aroom on mõrkjas-magusakas, rääkides vanadest laevadest, koos nendega põlenud linnasekoormatest ja sulanud šokolaadist ning tahmunud kakaost.

Esmamekk mõjub üllatavalt kerge ja isegi magedana ... noh lihtsalt ootused olid millegi kleepjalt magusa tulemiseks. Keskmaitse on magusakas-hapukas, kreemikas ja kakaone. Lõppmaitse jätkab sama kreemisel, lausa võikreemisel sujuvusel, kuid suutunnetus on samas hapukas ja kuivapoolne. Järelmekk - söestumise äärele kuivatatud kirsid, kakaopulbriga segatud rosinaliköör ja tilgake vedelat lagritsat.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Mitmekihiline ja tasandiline, pisut paradoksaalne ja omamoodi maru võluv. Iiri kuivapoolne stout, briti vesisevõitu porter ja samas toekas "imperial brown ale" ... paganama rosinakisseli moodi ja meeldiv värk!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment