Sunday, October 21, 2018

Vaarika Milkshake


Vaarika Milkshake (Saue, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Vaarika Milkshake on rohkete vaarikatega pruulitud õlu, millele annavad tuntud kokteilile iseloomuliku maitse piimasuhkur ja vanilje.2

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane kahvatu sildikujundus. Sõrmepaksune kollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt punakaskollane. Aroom on ehedalt ja tihedalt vaarikaid pungil täis. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt hapukas-magusakas. Keskmaitse on kreemikas, hapukas ja sellisel moel mõrkjas, et meenutab puruksnäritud vaarikaseemneid. Lõppmaitses muutub see mõrkjas-magusakas segu üsna selgelt vaniljeseks, jäätiseline pehme puudutus seguneb kenasti hapuka marjase poolega. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, kauakestvalt marjane ja veidi vaarikadžemmi meenutav.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Suurepärane jook neile, kes nö tavalise õlle peale nina kirtsutavad. Tükike valget vaarikašokolaadi sobiks siia juurde kenasti võimenduseks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment