Monday, October 22, 2018

Piektdsienis

Piektdsienis (Teika, Läti) pdl 0,33 l. alc 5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "Friday is a beer that is enjoyable all evening long, waiting for the morning, easy chatting with friends or just having fun on holidays. Friday is a beer that, in the classic sense, is a representative of the APA style with Mosaic and Citrus hops, mild bitterness and tropical fruity aftertaste. Friday is the best choice for the fifth day and for the sixth day of the morning."

Väike lihtne pudel, omapärase insener-tehnilise kujundusega rohe-valge sildikujundus. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on mõrkja-hapukas, üsna mahlane ja värske.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on täääpselt samasugune. Lõppmaitse eristub vaid vähese parkiva kuivuse poolest keelekülgedel. Järelmeki ajal pistab korraks uduselt õrn magusakas noot, kuid kaob siis ka kohe mõrkja sirmi taha.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkja buketiga heal tasemel rüübe. Kahetaktiline ja igav, kuid kvaliteetne ja üldse mitte "halva" silti vääriv. Pikka õhtut sellega just istuda ei sooviks ... aga kui kraanis on ainult üks õlu, siis ei kurdaks ka väga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment