Saturday, October 20, 2018

Rhum Room Barley Wine


Rhum Room Barley Wine (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 9,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine" ja hinnang 52 punkti.

Tootjainfo: "Another BA beauty from Sakiškių alus – rum barrel aged Barley wine. This beer has seen the day light a as collab brew with Rhum Room restaurant in Vilnius. These guys are focused on rum and Caribbean food exclusively. Meantime we are focused on making kick ass beers. What you’ll get in a bottle is 9.6 abv beast. On the nose it’s full of citrus zest, brown sugar, tobacco, coconut. It all ends up with the same avalanche of flavours in your mouth that eventually leads to warming effect.
IBU 46"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tumeda tüüpsildi asemel on seekord helebeežil põhjal punane kiiktoolis rummivaat. Sõrmepaksune kollane vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid jätab see-eest üsna tugeva pitsirandi klaasiseinale. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. 

Aroom. Oi. See rumm on tõesti. Kiiktoolis ja kellakapis. Ninas ja kuklas. Vanades nahkköidetes ja kolletunud maakaartidel. Tilgake ehk ka tepitud päevakuuel.

Esmamekk. Raske ja pehme. Magus ja mõrkjas. Aeglane ja veniv nagu aeg siin ruumis. 

Keskmaitse. Rummi on palju. Rosinaid ja rummi. Piibukaha ja mälestused. Kiiktooli kägisev aegamisi kulgev samm. 

Lõppmaitse. Urjukk. Rummis leotatud urjukk, mille kõrvale pakutakse mandleid.

Järelmekk. Rummikokteil melassi ja viigimarjadega, millele on näpuotsaga lisatud tubakat.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe. Vana Gambrinus pole kardinaalselt nõus RB madala hinnanguga. Siin on selgelt ära tuntavad nii rumm kui odravein, nende kahe liitmisel on lisandunud ka mõnus puuviljane lisandväärtus. Aiva kiiduväärt!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment